La sfarsitul saptamanii trecute, in vestul Romaniei, s-a disputat Raliul Aradului (23-25 august). In denumirea completa Raliului Aradului Atrium Mall, evenimentul auto de la Arad a reprezentat a 6-a etapa a Campionatului National de Raliuri Dunlop 2013. La finalul competitiei, echipajul format din Raul Olesch si Denisa Nechita s-a clasat pe clasat pe locul 1 la Debuntati Logan, pe locul 4 la Cupa Dacia si pe locul 5 la Debuntati general. Altfel, dupa evolutia si rezultatele de la Arad, cuplul Olesch-Nechita se afla pe locul 3 in clasamentul general la Debuntati, la doar 7 puncte de locul 1, in timp ce in clasamentul Debutanti Dacia si-a consolidat locul 1 la general.

O iesire in decor si o batranica inimoasa

Raul Olesch: „Am avut un inceput de raliu bun. Ne-am imbunatatit timpii pe fiecare proba, dar din pacate pe PS5 am avut o mica iesire in decor si masina a ramas pe plafon. Primul gand pe care l-am avut a fost ca trebuie sa continuam! Din nefericire, in respectivul viraj erau doar doi spectatori si o doamna de 70 de ani. Repede, am reusit sa repunem masina pe roti, dar noi ne-am rasturnat in albia unui rau uscat si masina era blocata intre cele doua maluri de pamanat. Practic, a trebuit sa intoarcem masina la 90 de grade, ca sa putem iesi din repsectivul loc. A fost un efort incredibil, insa nu am renuntat. Dupa 5 minute de impins, cei doi spectatori au vrut sa renunte, in schimb doamna a ramas alaturi de noi sa impinga. Intr-un final, i-am convins sa ne ajute in continuare. Dupa 11-12 minute, am reusit sa continuam. A trebuit sa parcugrem inca 14-15 kilometri de proba speciala, care au fost infernali, deoarece eram epuizat complet. Cele 12 minute pierdute erau imposibil de recuperat. Asadar, nu am putut sa luptam pentru un rezultat bun. Ne bucuram ca am ajuns la final, am acumulat experienta si puncte importante in Campionat. Multumim Unior pentru sustinerea acordata!”.

Un raliu spectaculos, cu consecinte pozitive

Denisa Nechita: „A fost un raliu remarcabil, un raliu de neuitat pentru noi, in care o intamplare de-a noastra a adus numeroase zambete pe fetele cunoscatorilor de motorsport. O mica iesire in decor a facut ca masina sa ramana blocata pe plafon, iar fara ajutorul unor spectatori nu am fi reusit sa continuam si evident sa terminam cursa. Insa, punctul culminant a avut-o in prim-plan pe o doamna in varsta de 70 ani, care si-a aratat daruirea in a ne ajuta sa scoatem masina pe drum, in conditiile in care ceilalti spectatori nu mai puteau sa impinga. Una peste alta, am dus la bun sfarsit un raliu cu multe sarituri spectaculoase, ne-am sudat ca echipaj si mai ales ne am bucurat de sprijinul Unior. Tin sa le multumesc pe aceasta cale si sper sa fie mandri ca ii reprezentam in acest Campionat national”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *