Actiunea desfasurata pe 30 septembrie 2011 la Ploiesti a fost sustinuta de pilotul Adrian Dragan si partenerii sai – Austrotherm si Unior Tepid.

In cadrul „Saptamanii prevenirii criminalitatii” dedicata informarii si educatiei rutiere, desfasurata in perioada 26-30 septembrie 2011, revista SCOOTER FUN si partenerii sai, Compartimentul Analiza si Prevenirea Criminalitatii si Serviciul Rutier din cadrul IPJ Prahova, au desfasurat actiunea de prevenire a accidentelor rutiere. Vizati au fost toti participantii la trafic si, in mod special, in cadrul campaniei ”Imparte drumul”, conducatorii auto si mopedistii.

Pilotul Adrian Dragan, participant in Campionatul National de Raliuri, s-a implicat in aceasta actiune cu scopul de a crea legatura dintre conducatorii auto si mopedisti. Cu o experienta bogata la volan, atat in traficul de zi de zi cat si in competitiile de anvergura, Adrian Dragan este unul dintre cei care accepta si intelege prezenta mopedistilor in trafic: ” Stiu ca la noi in tara fenomenul utilizarii scuterului este in plina dezvoltare, dar inca la inceput, si recunosc ca uneori m-am enervat pe atitudinea unor scuteristi, dar asa cum mare pare din soferi sunt responsabili si scuteristii sunt mare parte responsabili. Asta nu inseamna ca nu exista si exemple negative de ambele parti, dar cu putin efort putem sa ne apropiem de civilizatia utilizarii impreuna a drumului.”

Pe toata perioada desfasurarii campaniei s-au efectuat activitati preventiv-educative si s-au distribuit materiale de informare. Conducatorii auto au fost invitati la ”fair play” in trafic de catre pilotul Adrian Dragan si au fost recompensati cu materiale promotionale oferite de catre Austrotherm, specialistul in termoizolatii. Mopedistii care, la controlul reprezentantilor Politiei, s-au prezentat ”impecabil” au fost premiati cu cate un acumulator moto oferit de Bosch Romania si cu cate o vesta reflectorizanta oferita de revista SCOOTER FUN.

”Observand evolutia pietei auto-moto si tinand cont de faptul ca ativitatiile preventive trebuie sa dovedeasca un caracter pro-activ, acestea s-au desfasurat, nu urmand un vechi tipar de interventie reactiva, ci mergand pe stimularea comportamentelor pozitive in trafic. Acest aspect a fost atins prin sanctionarea pozitiva a conducatorilor de mopede, mai exact premierea celor care au dovedit ca sunt disciplinati in trafic si ca dispun de o stare tehnica corespunzatoare a mopedelor si dispun de documentatia legala privind inregistrarea si circulatia corespunzatoare pe drumurile publice.” Dorin Dumitran, ofiter psihosociolog in cadrul IPJ Prahova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *