Recent revenita de la expozitia MetalShow & TIB 2019, UNIOR-TEPID a primit in cadrul Galei Premiilor Excelentei in Afaceri Brasov 2019, Diploma de excelenta pentru clasarea timp de 9 ani consecutiv pe locul I in Topul National al Firmelor – faza judeteana.

UNIOR-TEPID, participant fidel  (UNIOR dd/Unior-Tepid) al TIB timp de 17 ani, a dorit sa-si reafirme prezenta la eveniment, pentru prima data organizat intre Romexpo S.A. si partenerii MetalShow. Ca de fiecare data, evenimentul a reprezentat un succes pentru UNIOR-TEPID, participarea in perioada 14-17 Mai fiind dedicata in mod special aniversarii a 100 de ani de existenta a producatorului de top european, Unior din Slovenia. Prezenta societatii la Targ, cu una din cele mai generoase suprafete din acest an (136mp spatiu in interior si 40mp pe platforma exterioara) s-a distins, prin conceptul standului, promotiile aniversare, ”100” ani, ” Must have“, precum si prin urmarea directiilor principale de promovare si dezvoltare a pietei, proprii UNIOR-TEPID: teste, verificari, incercari in regim de lucru, digitalizarea planselor si prezentare in regim interactiv cu soft si echipamente noi, live streaming.

Puteti viziona imagini de la Targ accesand urmatorul link: https://www.facebook.com/UniorTepid/videos/308849850028690/ .

Un plus adus acestei editii a fost reprezentat de prezenta alaturi de specialistii societatii  a unora dintre furnizorii externi, cum ar Diager, liderul European in fabricatia burghielor de beton. Cu aceasta ocazie s-a confirmat ca domnul Francois Defougeres, Presedinte al Diager, Diager Leader si Guex, a fost ales Presedinte PGM (organism independent pentru certificarea calitatii si sigurantei burghielor pentru beton) de Adunarea Anuala. Alegerea sa in unanimitate vine sa concretizeze suprematia brandului Diager intre producatorii mondiali de burghie pentru beton si este o recunoastere a personalitatii domnului Francois Defougeres, motorul dezvoltarii burghielor pentru beton si creator de tendinte in domeniu si, totodata, recent proprietar al Diager Industrie, unul dintre cei mai importanti producatori in domeniul proiectarii si realizarii sculelor de prelucrare prin aschiere, dupa desenul beneficiarului.

Anuntul oficial al PGM poate fi vizualizat accesand https://www.sculeserioase.ro/francois-defougeres-este-ales-noul-presedinte-al-pgm .

Singurul neajuns legat de Targ l-a constituit faptul ca tarifele de inchiriere a suprafetelor de expunere sunt stabilite potrivit unor criterii simpliste si in niciun caz nu sunt adaptate manifestarilor similare organizate in Occident.

Cele doua evenimente notabile incheindu-se, UNIOR-TEPID  poate acum sa se concentreze pe linia obisnuita de crestere si mentinere a pozitiei de leader pe piata sculelor industriale. Cresterea in cifra de afaceri, datorata in principal deplasarii unor clienti dinspre concurenta catre societate se explica prin faptul ca acestia au gasit la UNIOR-TEPID conditii mai bune,  pe langa calitate si pret, bucurandu-se de flexibilitate, stocuri din abundenta, gama tipo-dimensionala de produse foarte variata. De fapt, s-a verificat in practica constatarea din piata devenita aproape dicton: „Cine cumpara UNIOR nu-l mai inlocuieste cu nimic.”Acest aport suplimentar de clienti  a fost suficient sa asigure societatii o crestere robusta, in masura sa compenseze anumite disfunctionalitati cu care se confrunta in piata si care nu au fost anticipate suficient: cresterea numarului de firme nebancabile silite sa apeleze la creditul furnizor din lipsa de lichiditati, plata cu intarziere a facturilor (durata medie in economie atingand cifra de 120 zile), refuzuri la plata in banci pentru bilete la ordin, reducerea comenzilor/procedurilor de achizitie organizate de principalii jucatori in domeniul energiei, care isi modeleaza cheltuielile in consonata cu cerinta obtinerii de profituri nete si distribuirii de dividende marite. O a doua sursa de crestere o constituie masurile logistice adoptate (tinta zero pentru produse nedisponibile in stoc, urmarirea randamentului livrarilor cu firmele de curierat colaboratoare, care aparent au depasit perioada dificila in care acuzau lipsa personalului si rentabilitatea scazuta), dar si cele anvizajate pentru finalul de an, cum ar fi implementarea unui WMS performant in conditiile in care abia acum au fost create premisele necesare (stabilirea de locatii fizice si informatice in depozit, rearanjarea produselor in functie de viteza de rotatie, atmosfera de munca, spirit de echipa, personal motivat, etc). Considerand cresterea sustenabila in ciuda celor cateva neajunsuri evidentiate, UNIOR-TEPID priveste cu incredere parcursul anului 2019 si evolutia in viitorii ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *