In  perioada 11-13 iunie,  peste 170 de  reprezentanti din  lume ai produselor Pilana  au participat in Republica  Ceha la festivitatea de celebrare  a 80 de ani de la  fabricarea primelor  fierastraie Pilana.

Firma a fost fondata de  Josef Studeník  in anul 1934  si atunci s-au fabricat primele  fierastraie manuale si cu panze  circulare; treptat, productia s-a largit prin includerea  frezelor de lemn si a altor scule de prelucrare a lemnului. 

Sortimentul  produselor s-a extins  de-a lungul timpului si cu  scule din gama cutitelor  de rabotare si industriale, unelte pentru metal, rame de fierastraie,  precum si  scule de mana. Privatizarea firmei s-a realizat in  anul 1992, in special prin aportul a trei actionari majoritari.

Unior-Tepid este singurul  canal de intrare in Romania al  produselor fabricate  de Pilana Metal, conservand cota de piata obtinuta inca de la inceputul anilor  ’90; in acest  moment, sculele Pilana reveleaza pentru cei vechi si dau un grad ridicat de multumire clientilor noi prin calitatea  de top si nivelul redus  de pret.

Datorita investitiilor masive  din ultimii 5 ani, pentru a  creste performanta calitativa si pentru a reduce costurile, conducerea Pilana Metal a  decis impartirea fabricii  Pilana Metal in doua centre  de profit, respectiv, panze de debitat metal (fara sfarsit, rectilinii si panze cu actionare manuala) si fierastraie  manuale pentru metal,  lemn sau plastic.

            
Linia de fabricatie pentru  benzi este complet automatizata  fiind realizata la cel mai inalt nivel de modernitate  al utilajelor, fluxul de fabricatie fiind complet automatizat. Cei 800 de km de banda continua care se produc anual, se  verifica centimetru cu centimetru, pe flux, cu dispozitive optice  specializate, procesul oprindu-se automat daca apare orice  abatere de toleranta, chiar daca aceasta este insesizabila la o verificare de rutina; urmeaza apoi depistarea defectului si, in consecinta, reluarea procesului sau aplicarea masurilor corective  punctuale. In plus, chiar in aceste zile se fac ultimele probe pentru testarea masinii de debitat cu laser si integrarea coerenta a acesteia in  fluxul de fabricatie  deja existent.         

La sediul central din  Brasov se pot face probe si teste in regim de lucru, urmand ca in final sa apreciati  perfomantele de ceaprazuire, ascutire si calire, care plaseaza  produsele Pilana – made in Czech Republic – in topul  european al acestui segment industrial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *