Debutul campionatului din Micul Circ organizat de FRAS a avut loc pe 5 si 6 mai pe circuitul de la Tunari. La start s-au aflat 59 de piloti, o prezenta record in istoria Campionatului National de Karting.

cnkd_eduard3.jpg

Unior Tepid a luat startul la aceasta prima etapa alaturi de pilotii Eduard Anton (clasa Mini) si Bianca Anton (clasa KF3). În prima zi de concurs Eduard Anton a obtinut pol position în calificari intrând în etapa de dinaintea finalei pe prima pozitie la start. O cursa fara prea mari schimbari de situatie in care Eduard a recuperat dupa doua ture fotoliul de lider mentinandu-se pana la final pe primul loc si menajandu-se pentru cursa finala de a doua zi, cursa in care ocupantul locului 1 castiga etapa indiferent de rezultatul din prima zi.
Ziua a continuat cu o cursa excelenta facuta de Bianca Anton, castigatoare a calificarilor la clasa KF3. Plecând de pe prima pozitie a grilei de start, Bianca a condus intreaga cursa, chiar daca s-a aflat în competitie directa cu piloti mai experimentati, cu participari in WSK sau in campionate din alte tari cu traditie in karting.

cnkd_bianca3.jpgCea de a doua zi a concursului a confirmat rezultatele obtinute de cei doi piloti în prefinale. Mansa finala a fost deschisa de catre cursa lui Eduard, aflat din nou pe prima pozitie la start. A fost una dintre cele mai palpitante si mai tehnice curse ale zilei. Implicat direct in obtinerea locului I la aceasta etapa, Eduard a purtat inca de la început o lupta cu ocupantul locului 2 de pe grila de start, întreaga cursa fiind o succesiune de depasiri între cei 2 piloti, uneori si de 4 ori pe tur, pana la intrarea în cel de al 11 tur (din 13 tururi cat are intreaga cursa), moment in care, printr-o schimbare de strategie, Eduard obtine prima pozitie pe care si-o mentine pana la finalul cursei. A fost o cursa in care cei doi piloti si-au demonstrat calitatiile, ruland cu viteze de pana la 94 km/h la cativa milimetri unul de celalalt fara a se implica in vreun incident.
Finala clasei KF3 a fost si ea palpitanta, Bianca fiind nevoita sa lupte pana la final pentru obtinerea primei pozitii a clasamentului. Dupa 2 starturi ratate, Bianca a suferit un prim accident datorita pilotului de pe pozitia a doua, acesta acrosand-o si obligand-o sa piarda timp pretios pentru a reintra in cursa, abia pe pozitia a sasea. Dupa mai bine de doua tururi Bianca reuseste sa recupereze pozitiile pierdute, plasandu-se pe locul secund, loc pastrat mai bine de jumatate de cursa. Experienta si dorinta de castiga cursa o fac pe Bianca sa obtina timpi de 0,5-0,7 secunde pe tur mai buni decat pilotul situat in frunte, iar in turul treisprezece il ajunge. Incadrandu-se in depasirea acestuia Bianca este blocata urcand pur si simplu un kart peste celalalt, ambii fiind nevoiti sa opreasca si sa coboare pentru a repune karturile pe pista.

karting.jpgPana la finalul cursei Bianca a reusit sa obtina un avans de 3 secunde fata de pilotul de pe pozitia a doua si 10,5 secunde fata de cel care a ajuns al treilea, castigand o etapa spectaculoasa atunci cand nimeni nu mai credea ca va putea reveni in cursa.
Astfel la finalul primei etape din Campionatul National de Karting 2012, cei doi piloti sustinuti de Unior Tepid au ocupat prima pozitie pe podium la clasa Mini si respectiv KF3.
Cu o prezenta de 12 ani pe piata din Romania, Unior Tepid este membrul fondator al Centrului National de Scule, retea de distributie de scule de mana care acopera intreg teritoriul tarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *