Adoptarea de  catre Parlamentul  European a Directivei 2001/45/EC2 privind  utilizarea de  echipamente pentru lucrul la  inaltime se constituie intr-o  modalitate concreta  si eficienta de consolidare  a prevenirii riscului. Caderile accidentale  de la inaltime , caderea/scaparea obiectelor si a sculelor  in timpul utilizarii, desprinderea  schelelor sau a scarilor, se constituie  in principalele  categorii de accidente ce se inregistreaza in timpul activitatii la inaltime.

Directiva 2001/45/EC2 reglemeneaza  strict conditiile in care aceste activitati  trebuie sa se desfasoare. Astfel,  toate sculele utilizate trebuie asigurate prin prindere. Acestea trebuie sa fie  solidarizate de utilizator  printr-un cordon de polipropilena, prins de centura de scule a utilizatorului (sau orice alt suport de scule) si  de locasul special  cu care este  prevazuta unealta. In general,  locasul are forma  rotunda si este situat in centrul-spate al manerului de utilizare. Procedand in acest fel, riscul ca  unealta scapata de  utilizator sa  provoace prin  cadere accidente se minimizeaza. De asemenea, utilizarea  acestor tipuri  de prindere previn  riscul de dezechilibrare  accidentala datorata reflexelor  conditionate ale utilizatorilor. Nu se recomanda  prinderea uneltelor de schele, scari, nacele sau orice alta platforma de lucru la inaltime.

Unior Tepid isi propune sa participe la sustinerea standardelor si reglementarilor legislatiei Europene in ceea ce priveste protectia muncii, sanatatea si securitatea la locul de munca, urmand sa introduca in piata de referinta atat marca UNIOR cat si cele mai moderne scule SNAP-ON. Programele comercializate, cu adresabilitate directa lucrului la inaltime, sunt sinonime cu siguranta, calitatea si ergonomia.


In plus, sculele electroizolate la 1000 V sunt produse in conformitate cu standardul EN 60900:2004. Datorita modului in care sunt proiectate si executate, acestea sunt sigure in exploatare fiind ideale pentru lucrul la inaltime, cat si la sol, dar sub tensiune.

Marcajele sculelor sunt clar identificabile, fiecare scula sau componenta este marcata cu claritate si in mod permanent avand urmatoarele inscriptii: identificare producator, model/referinta la tip, anul de fabricatie, simbolul insitutului certificat, numarul standardului, triunghi dublu.

Componentele  electroizolate sunt selectate in  concordanta cu solicitarile  electrice, mecanice si termice  la care sunt  supuse in timpul utilizarii. Aceastea sunt realizate prin  2 metode: injectie sau imersie.

Dimensiunile  partilor electroizolate sunt  strict reglementate  din motive de siguranta, tolerantele  acestora urmarind cu strictete nomenclatorul EN.
Toate produsele sunt testate  bucata cu bucata, cele  mai importante fiind  testele de penetrare si  rezistenta la flacara. Izolatiile pieselor sunt supuse unei tensiuni de  10KV sau 15KV. In cazul in care nu se constata nicio strapungere sau amorsare, piesa este considerata conforma. Incercarea de  nepropagare a flacarii consta in  aplicarea timp de 10 secunde pe suprafata izolatiei a unei surse de foc, astfel incat inaltimea flacarii sa  nu depaseasca 120mm/20sec.

Unior Tepid intotdeauna s-a evidentiat  ca o firma cu produse de inalta calitate industriala si servicii profesionale, bucurandu-se de apreciere si feed-back pozitiv din toate domeniile de activitate ale utilizatorilor finali.
Detalii despre sculele electroizolate la 1000 V de la Unior  puteti gasi vizionand materialul de specialitate prin accesarea urmatorului link: http://tinyurl.com/m8x8sc4

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *