100 de ani de UNIOR – Istoria calitatii

Din Stiria catre lume

Pana in secolul al XIX-lea, patru forje sunt active in zona Pohorje, cea din Zrece fiind una din ele. In cadrul acestora se fac manual scule pentru agricultura si alte domenii.

In 1919

Compania Styria Iron Works Ltd. este conceputa. Uzina cu numele scurt Stajerska Zrece angajeaza 250 lucratorilor inainte de al doilea razboi mondial. In cadrul uzinei se fabrica instrumente de mana forjate pentru agricultura, silvicultura si pentru alte mestesuguri.

In 1950

In anul 1950, uzina este arsa in timpul razboiului si renovata partial. Ea devine apoi proprietatea statului cu numele ei nou de Tovarna kovanega orodja Zrece (TKO).

In 1970

Uzina, echipata cu tehnologii noi de dezvoltare, a primit si un nume nou in 1970: Unior, tovarna kovanega orodja Zrece. Numele a fost format din cuvintele “Univerzalno Orodje” (Unelte universale), numele prin care compania a fost cunoscuta anterior.

Urmand exemplul companiilor din Germania, Unior introduce noi solutii de productie care imbunatatesc capacitatea si productivitatea, reduc costurile, simplifica productia si asigura o calitate mai buna a produselor. La jumatatea anilor 1970, Unior incepe sa construiasca statiunea montana Rogla si centrul Olimpic in Pohorje, iar apoi, cativa ani mai tarziu, Programul de Turism.

In 1980

Unior si-a castigat numele de partener important in industria Europeana a automobilelor ca fiind unul dintre cei mai mari producatori de piese forjate usoare si ca fiind unu dintre cei mai mari producatori europeni de bare de directie pentru motoarele cu benzina.

Dezvoltarea initiala a fost posibila printr-un contract cu Renault, pe baza caruia a fost construita, printr-o companie mixta, o uzina de forjare in Zrece. In acelasi timp, Unior a dezvoltat garniturile de etansare si uneltele pentru automobile destinate initial nevoilor interne.

In 1997

Unior, compania de succes cu parteneriate intrenationale consolidate, se transforma in Unior Joint-Stock. Inca de la inceput, productia companii si afacerile sale sunt gestionate in conformitate cu cerintele din standardul de calitate ISO 9001.

In noul milenium

Unior continua cu succes investitiile in toate domeniile societatii. Achizitionarea de o cota de 60% in fierariile Store Steel reprezinta pentru programele de piese forjate si scule de mana o crestere in fiabilitatea produsului de aprovizionare, deoarece reprezinta o scadere a riscului de aprovizionare a otelului.

Constituirea companiei Unior Werkzeugsmachinen GmbH imbunatateste accesul clientilor exigenti la produsele si serviciile programului de masini-unelte si astfel creeaza oportunitati pentru dezvoltarea acestui program. 

In 2004, compania Unior pune bazele companiei Unior Bionic pentru productia si comercializarea de echipamente medicale. Reteaua bine dezvoltata pentru vanzarile de instrumente de mana este extinsa si intarita prin crearea de noi companii in Marea Britanie, Rusia si Statele Unite ale Americii.

In prezent, Unior are marca protejata in peste 80 de tari. Pe pietele locale, exista parteneri foarte atent alesi de catre Unior, care consiliaza utilizatorii. Acestia asigura de asemenea suportul tehnic, mentenanta si furnizeaza toate informatiile in vederea efectuarii alegerii potrivite.

Produsele Unior sunt disponibile in cadrul catalogului industrial CNS 2018 – 2020, catalog cu preturi valabile pentru 25 de luni, precum si in documentatia suplimentara pe care Unior Tepid o pune la dispozitia partenerilor. Pentru a vizualiza catalogul, accesati link-ul de mai jos.

09-10-2018